Ontwerpen

Hoe zit het met de juiste "vaste uitgangspunten"? Bijvoorbeeld wat zijn de afmetingen van de tuin-in-wording? Hoe is hij gelegen ten opzichte van de zon? Waar staat 't huis en hoe is de omgeving? Met welke grondsoort moeten we rekening houden? En... niet te vergeten: waar ligt de grens van wat u besteden wilt.

En dan: waar houdt u van? Welke smaak heeft u? Modern, klassiek, traditioneel, origineel? Prefereert u een strakke vormgeving of houdt u van wat contrasterende grilligheid? Veel van deze wensen zal men ongetwijfeld ook terugvinden in de inrichting van woon-, werk- of slaapkamers. Dat is soms een goede richtlijn.

Houdt u zelf van tuinieren? En hebt u daar ook tijd voor? Want sommige tuinen vergen veel onderhoud, veel verstand van zaken. Andere niet. Als u zelf geen "tuinier" bent of u hebt er maar weinig tijd voor, is er dan wel af en toe geld beschikbaar voor onderhoud of dient dat sowieso tot een minimum te worden beperkt?

Wordt de tuin intensief "gebruikt" of is hij grotendeels ter verfraaiing van uitzicht en omgeving? Wordt er doorheen gelopen, gefietst; ook als 't minder goed weer is? Wordt er in gespeeld of zelfs gesport? Houdt u van zonnen (als er zon is) uit de wind en uit 't zicht? En wat doet u op de zomeravond; ook als die wat minder warm is? Rond een vuur zitten? Kan allemaal, maar niet altijd in één en dezelfde tuin.

Hoe het ook kan...

Laat uw fantasie eens gaan en denk vast met ons mee

Build on Applepie CMS by Waltman Development